Covid-19 Bilgilendirme Duyuruları
29.04.2020

(Güncelleme: 01. 06.2020)

Dünyada ve ülkemizde yaşanan Corona Virüs (Covid-19) salgını nedeniyle salgının artışını önlemek amaçlı çeşitli tedbirler alınması gereği doğmuştur. Bu kapsamda Covid-19 Üniversite Koordinasyon Komisyonu’nun aldığı tedbirler bu sayfa altında güncellenerek ilan edilecektir:

• Üniversite genelindeki çalışma alanlarında ortak kullanımda olan eşyaların, mümkün olduğu ölçüde bireysel kullanımı sağlanarak, bunlardan ortak kullanımı zorunlu olanlarla ilgili düzenli dezenfekte etme işlemlerinin sorumlu personel tarafından gerçekleştirilecektir.
  • ESOGÜ Otel, Üniversitemiz Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi çalışanları için tahsis edilmiştir.
  • Üniversitemiz Meşelik Kampüsü belediye otobüslerinin girişine kapatılmıştır. Kampüse ulaşım için belediye otobüslerini kullanacak olanlar kampüse en yakın otobüs duraklarını kullanabilecektir.
  • Üniversitemizin tüm bina, araç ve ortak kullanım alanlarında görevlendirilen ekipler tarafından dezenfeksiyon işlemleri yürütülmektedir.
  • Üniversitemiz yerleşkelerinde kargo firmalarının ve kurye elemanlarının her türlü paket dağıtımı amacıyla yerleşkeye girişi yasaklanmıştır.
  • Üniversitemiz yemekhanelerinde oturma düzenleri en az birer metre aralıklı olacak şekilde düzenlenmiştir.
  • Üniversitemizdeki binaların giriş-çıkış kapıları tek kapı kullanımına indirgenmiş ve bu kapılara dezenfektanlar yerleştirilmiştir.